Er du pårørende?

Hvor er den fængslede?

Som pårørende har du ret til at få at vide, hvor den fængslede befinder sig. Det forekommer dog, at en fængslet ikke ønsker kontakt med sin familie og meddeler dette til fængselsmyndigheden. Er det tilfældet må man forvente, at få afslag på at få oplyst, hvor den fængslede befinder sig.


Hvor tit må man besøge den fængslede?

Som pårørende har man ret til at besøge den fængslede og skrive breve. Sædvanligvis har man ret til at få besøg én gang om ugen i mindst 1 time.
Hvis man er varetægtsfængslet, har man ret til besøg, så ofte forholdene gør det muligt, og i mindst ½ time. Hvis man er varetægtsfængslet i isolation, har man ret til besøg mindst en gang om ugen i en time. Retten kan have besluttet at den fængslede skal være underlagt brev- og besøgskontrol. Det betyder, at der er en medarbejder fra politiet tilstede i besøgslokalet under besøget.
Besøg af advokater, der er beskikket eller valgt i den fængsledes sag, regnes ikke med i disse tidsrammer.
 
Hvad med børnene?

Helt små børn (op til 3 år) kan være hos deres far eller mor i institutionen, hvis nogle bestemte betingelser er opfyldt. De sociale myndigheder skal dog høres og vurdere, at det er bedst for barnet at være med i institutionen.
Enkelte fængsler og pensioner har særlige familieafdelinger for indsatte med børn. Den indsatte skal selv passe barnet, men barnet kan dog komme i vuggestue eller børnehave uden for institutionen.
Børn må i øvrigt gerne besøge deres far eller mor i fængslet, men børn under 15 år skal være sammen med en voksen. Den, der har forældremyndigheden over barnet, skal give lov til, at barnet må komme på besøg.

Har det nogen betydning om et fængsel er lukket eller åbent ?

Nej, dine rettigheder er de samme, men et lukket fængsel er omgivet af en ringmur og/eller et hegn, og der er alarmer og overvågningskameraer. Dørene er låst, både yderdørene og dørene mellem afdelingerne. De indsatte kan blive visiteret, gå gennem en detektorkarm og få deres ting undersøgt i en bagagescanner.
I åbne fængsler er der ingen særlige forhindringer, og man kan uden videre gå bort fra et åbent fængsel. I nogle af de åbne fængsler findes dog særlige afdelinger med hegn omkring. De fungerer som halvåbne eller lukkede pladser.
Dømte personer anbringes som udgangspunkt i et åbent fængsel. Hvis de har fået en lang straf eller der er risiko for flugt, kommer de til at afsone i et lukket fængsel. Indsatte, der ikke holder reglerne i et åbent fængsel, kan også placeres i et lukket fængsel.

Kontakt os

Såfremt du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.
 

Er du sigtet eller tiltalt?

Læs her, hvordan vi kan hjælpe

Er du offer?

Læs her, hvordan vi kan hjælpe

Er du pårørende?

Læs her, hvordan vi kan hjælpe